1 0

Udostępnij przepis swoim znajomym:

Albo możesz po prostu skopiować i udostępnić ten adres url

Składniki

1 i 1/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
1/2 szklanki daktyli
1 banan
3 łyżki masła orzechowego
1 łyżeczka kakao

Trufle z masłem orzechowym

  • 15 min
  • Porcji 16
  • Łatwy

Opis

Trufle z masłem orzechowym,dojrzałym bananem, płatkami owsianymi, kakaem oraz daktylami- mega szybka i zdrowa przekąska, która każdemu wyjdzie! Świetnie się sprawdzi jako przekąska do pracy, szkoły, czy popołudniowy piknik na łonie natury :)

(Visited 28 855 times, 2 visits today)

Wykonanie

1
Zrobione

Daktyle zalewamy wodą i odstawiamy na minimum 30 minut.

2
Zrobione

Płatki owsiane podsmażamy na suchej patelni przez kilka minut aby nabrały chrupkości.

3
Zrobione

Do naczynia wrzucamy namoczone daktyle, masło orzechowe, kakao, dojrzałego banana, blendujemy na gładki mus.

4
Zrobione

Dodajemy płatki owsiane, mieszamy za pomocą łyżki.

5
Zrobione

W rękach formujemy kulki (masa będzie dość klejąca, lecz gdyby była aż za bardzo i nie dało się z niej nic uformować to dodajemy jeszcze troszkę płatków owsianych. Chłodzimy w lodówce minimum godzinę, aby kulki stężały. Smacznego!

Asia

lemoniada4
poprzedni
Arbuzowa lemoniada
racuszki4
następny
Racuszki dyniowo- jabłkowe

4 Komentarzy Ukryj komentarze

Witam, wyglądają pysznie i przymierzam się do nich na jutro :) mam tylko pytanie jak długo można je przechowywać i jaka jest ich kaloryczność? Będę wdzięczna za odp. Pozdrawiam.

Dodaj komentarz