1 0

Udostępnij przepis swoim znajomym:

Albo możesz po prostu skopiować i udostępnić ten adres url

Składniki

2 szklanki tartej dyni
1 większe starte jabłko
2 jajka
3 łyżki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki cukru lub ksylitolu
1/2 łyżeczki cynamonu

Racuszki dyniowo- jabłkowe

  • 20 min
  • Porcji 6
  • Łatwy

Opis

Racuszki dyniowo-jabłkowe zrobiłam przez całkowity przypadek i szczerze mówiąc nie wiedziałam jak do końca będą smakować :) Powiem Wam, że dawno się tak pozytywnie nie zaskoczyłam! Wyszły zdecydowanie lepsze niż takie zwykłe z jabłkami, a zrobiłam je ponieważ zostało mi dość sporo dyni i nie wiedziałam co z niej w ogóle zrobić… Pięknie pachną cynamonem! Ah uwielbiam ten unoszący się zapach w całej kuchni… Smażyłam je na małej ilości masła Ghee, z cukru możecie zrezygnować (ja dodałam bo moja dynia nie była wystarczająco słodka), a mąki dałam mało, tak tylko aby racuszki się połączyły. Koniecznie wypróbujcie <3 Aaaaa i dajcie znać jak Wam smakowały.

(Visited 6 330 times, 2 visits today)

Wykonanie

1
Zrobione

Dynię, jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy cynamon, 1 jajko (drugie dodajemy ewentualnie gdyby masa nie była wystarczająco zwarta), mąkę, proszek do pieczenia, cukier.

2
Zrobione

Gdyby masa nie była wystarczająco zwarta to dodajemy drugie jajko, mieszamy za pomocą łyżki, formujemy racuszki na patelni, smażymy z obu stron. Smacznego!

Asia

trufle6
poprzedni
Trufle z masłem orzechowym
pieczonenuggetsy
następny
Pieczone nuggetsy + frytki

Komentarz Ukryj komentarze

Dodaj komentarz