0 0

Udostępnij przepis swoim znajomym:

Albo możesz po prostu skopiować i udostępnić ten adres url

Składniki

1 większa cukinia
1 większa marchew
2 jajka
3 łyżki mąki
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
szczypta soli i pieprzu

Placuszki cukinia+marchew

  • 15 min
  • Porcji 7
  • Średni

Opis

Już dawno się do nich przymierzałam… Wczoraj gdy zobaczyłam taką ładną cukinię w pobliskim warzywniaku stwierdziłam, że nareszcie nadeszła pora na placuszki cukiniowo- marchewkowe! Wyszły super w smaku mimo, że zrobiłam je w odchudzonej wersji <3

(Visited 11 320 times, 1 visits today)

Wykonanie

1
Zrobione

Marchew oraz cukinię ścieramy na tarce o grubszych oczkach. Mieszamy z jajkami, posiekaną pietruszką, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąką, solą i pieprzem.

2
Zrobione

Mieszamy za pomocą łyżki do połączenia wszystkich składników.

3
Zrobione

Formujemy w rękach placuszki, smażymy na maśle z obu stron. Smacznego!

Asia

Koktajl banan-ananas
poprzedni
Koktajl banan-ananas
ciastka owsiane
następny
Miodowe ciastka owsiane (bez cukru, tłuszczu)

5 Komentarzy Ukryj komentarze

Zrobiłam dziś na obiad. Bardzo smaczne. Jedyny minus dla mnie to taki, że mi się rozwalały na patelni. Ale to zapewne moja wina. Przygotowałam wszystkie składniki wcześniej i odstawiłam na jakiś czas. No i cukinia puściła sok. Odlałam, ale jednak widocznie za mało. Następnym razem będę smażyła od razu po przygotowaniu a może spróbuję na grillu elektrycznym. Bardzo dziękuję za przepis :)

To najwidoczniej wina soku, który puścił się z cukinii :) moje się zaskakująco nie rozwalały. Pozdrawiam!

Dodaj komentarz