0 0

Udostępnij przepis swoim znajomym:

Albo możesz po prostu skopiować i udostępnić ten adres url

Składniki

4 jajka
300 g rozrdobnionego szpinaku
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
2 szczypty soli
2 szczypty pieprzu
1/2 cebuli
1 łyżeczka masła

Omlet szpinakowy

  • 10 min
  • Porcji 2
  • Łatwy

Opis

Uwielbiam omlety pod każdą postacią! Omlet szpinakowy smażony na masełku i cebulce jest wprost rewelacyjny, sycący. W połączeniu z świeżym, pełnoziarnistym pieczywem stanowi połączenie doskonałe :)

(Visited 3 560 times, 2 visits today)

Wykonanie

1
Zrobione

Jajka wbijamy do miseczki, mieszamy za pomocą rózgi z pieprzem,solą oraz ziołami prowansalskimi.

2
Zrobione

Masełko roztapiamy na patelni. Na nim rozprowadzamy posiekaną cebulę i doprowadzamy do jej zeszklenia. Na środek patelni nakładamy rozmrożony szpinak, całość smażymy na małym ogniu około 3-4 minut.

3
Zrobione

Jajka wbijamy na równomiernie rozprowadzony szpinak. Smażymy z obu stron. Smacznego!

Asia

Koktajl owsiany z truskawkami
poprzedni
Koktajl owsiany z truskawkami
Buraczane brownie
następny
Buraczane brownie (bez glutenu,tłuszczu)

Dodaj komentarz