0 0

Udostępnij przepis swoim znajomym:

Albo możesz po prostu skopiować i udostępnić ten adres url

Składniki

1/2 arbuza
3 łyżki soku z cytryny
1/2 szklanki zimnej wody
kilka listków świeżej mięty
garść kostek lodu
2 łyżki soku z limonki

Arbuzowa lemoniada

  • 10 min + chłodzenie
  • Łatwy

Opis

Szukacie pomysłu na ekspresową lemoniadę? Gorąco polecam arbuzową z dodatkiem soku z cytryny, limonki oraz świeżej mięty! :) Jej wykonanie zajmuje mniej więcej 10 minut, można ją włożyć również do lodówki aby ją schłodzić lecz równie dobrze gdy dodacie do niej kilka kostek lodu to przyśpieszycie proces chłodzenia i będziecie mogli się nią delektować od razu!

(Visited 1 834 times, 1 visits today)

Wykonanie

1
Zrobione

Arbuza kroimy na pół. Nożem wycinamy cały środek, przekładamy go do blendera. Wyciągamy oczywiście wszystkie pestki!

2
Zrobione

Staramy się jak najładniej oczyścić środek.

3
Zrobione

W naczyniu umieszczamy środek arbuza, sok z cytryny, wodę, blendujemy. Całość przelewamy do przygotowanego arbuza, dodajemy kostki lodu, dekorujemy miętą, cytryną, ewentualnie limonką. Smacznego!

Asia

fitszarlotka4
poprzedni
Fit owsiana szarlotka
trufle6
następny
Trufle z masłem orzechowym

Dodaj komentarz